Warmtepomp installatie belgie
Het voordeel van een warmtepomp op lucht is dat de installatie een pak eenvoudiger en goedkoper is in vergelijking met geothermische warmtepompen, waardoor het rendement zeker nog te rechtvaardigen is.
Bij dit systeem wordt de warmte aan de aarde onttrokken. De warmtepomp gebruikt deze warmte om het water op te warmen voor de verwarming. Wanneer je over een grote tuin beschikt, kan je kiezen voor aardcollectoren die verspreid zijn over de volledige tuin. Een goedkope warmtepomp met mooi rendement is het lucht-lucht systeem.
Net zoals bij een lucht-watersysteem wordt de warmte uit de lucht gehaald. De gegenereerde warmte zal echter niet verbonden worden met de centrale verwarming maar wel rechtstreeks aangesloten worden op ventilatoren in huis. Dit type warmtepompen wordt vaak gebruikt als extra verwarming en kan ook ingesteld worden als airconditioning tijdens de warme zomermaanden.
Wanneer je een centrale verwarming plaatst op basis van een warmtepomp, zal je heel wat minder CO2-emissie hebben. Hieronder vind je een vergelijking met andere gekende cv-installaties:. Is je woning voorzien van lage temperatuurverwarming zoals vloerverwarming , dan kan je ook gebruikmaken van een hybride warmtepomp.
Deze kan makkelijk aangesloten worden op een bestaande laag rendement CV-ketel. Meer info en prijzen van hybride warmtepompen vind je hier. De prijs van een complete WP-installatie schommelt tussen de 7. Dit is bijna de helft duurder dan de alternatieven, maar je haalt het er op langere termijn wel dubbel en dik uit. Bovendien is het ook de enige verwarmingsinstallatie die het milieu niet belast en dat is niet met een prijs uit te drukken! Zodat u en de installateur straks van een perfecte installatie kunnen genieten.
In die tussentijd is de warmtepomp inmiddels zover door ontwikkeld dat het ook een goed alternatief minder stookkosten is voor onze HR-ketels. Een warmtepomp haalt energie uit de lucht, bodem of grondwater en zet dat om in bruikbare energie. De efficientie hiervan is zeer hoog!
Van 1 kWh stroom maakt een warmtepomp 2 tot 5 kWh warmte!! Het stroomverbruik stijgt bij een warmtepomp maar je gebruikt geen gas bij een hybride type de helft minder. De CO2 uitstoot door verwarming en warm water is op dit moment al stukken lager bij een:. In hadden ongeveer En steeds meer mensen zijn kopen dit type centrale verwarming. Lees ook: hoe werkt een warmtepomp. De prijzen van een warmtepomp zijn niet eenvoudig te berekenen. Hieronder een overzicht van de kosten van diverse warmtepomp systemen.
We behandelen hieronder diverse warmtebronnen waar de warmtepomp energie vandaan haalt. Voor een compleet kostenanalyse gaat u naar de pagina: kosten warmtepomp.
Gaat u een nieuwe woning bouwen, en u weet nog niet goed te kiezen.. Bij de kosten hierboven hebben we het gehad over de BRON waar de warmtepomp energie vandaan haalt. Hieronder zullen we het hebben over de warmtepomp zelf. Een hybride type heeft u nodig als uw huis overal wel iets van isolatie heeft, denk aan uw dak, uw vloer uw gevel en hr glas. Een hybride warmtepomp werkt samen met uw huidige cv ketel waardoor uw gasverbruik flink wordt verlaagd.
Denk aan vloerisolatie of spouwmuurisolatie. Doe dat dan eerst! Zo kunt u namelijk het maximale rendement behalen. Stel u heeft een cv ketel die 12 jaar of ouder is, dan is het verstandig om te gaan voor een volledig elektrische warmtepomp. Ook hier geldt, isoleer uw huis goed! Is uw woning gebouwd na ?
Dan kunt u het beste kiezen voor een ventilatiewarmtepomp. Het rendement van geothermische warmtepompen ligt daarentegen vrij hoog, waardoor je op lange termijn toch flink kunt besparen op de energiekosten.
Meer info en prijzen van water-water warmtepompen vind je hier. De prijs van een lucht-lucht warmtepomp is voornamelijk afhankelijk van de grootte van de installatie. De startprijs bedraagt ongeveer 2.
Het grote voordeel aan een lucht-lucht systeem is dat de installatie minder ingrijpend is dan een geothermisch systeem. Er hoeven immers geen graafwerken te gebeuren, waardoor de installatiekosten tot een minimum kunnen worden beperkt. Meer info en prijzen van lucht-lucht warmtepompen vind je hier. Ten slotte is er nog de lucht-water warmtepomp, die de buitenlucht aantrekt en verwarmt. Deze warmte wordt dan gebruikt voor het water van verwarmingsinstallaties.
De kostprijs van dit type warmtepomp schommelt tussen 7. Hiermee is dit systeem goedkoper dan een verwarmingssysteem met geothermische warmtepompen. Graafwerken zijn niet nodig en dit scheelt dan ook behoorlijk in de kostprijs. Meer info en prijzen van lucht-water warmtepompen vind je hier.
0コメント